Vi er helt vilde med den

Jette Jensen, teamleder på Omme Centret.

Jeg sidder i kommunens teknologiudvalg og har set RotoBed® sengen både i Odense og til forskellige messer. Og vi er helt vilde med den.

Vi bruger den til Inger, der er svært dement. Førhen kunne vi ikke få Inger op, hverken den ene eller den anden vej, og det var hårdt både for hende og for os at hive og trække i hende. Vi har været i gang med vendelifte og så videre, men det er både hårdt og tungt at gøre noget, som brugeren ikke samarbejder om. Det ender jo med at blive en form for overgreb, når man tvinger en bruger op eller ned i sengen. Vi ville også nødig bruge lift, for Inger går og står fint selv. Nu kan vi nøjes med én hjælper, som samtidig bliver mindre belastet i skuldre og ryg. Personalet er begejstret. Hvis alternativet er, at man næsten skal gøre det under tvang og være to til det, så er det ren win-win både på arbejdsmiljøet og på tiden.

Vi har en del borgere med Parkinson, som også ville have stor gavn af sengen, når de bliver lidt mere stive i det. De er generelt yngre og kan nok bedre selv betjene sengen. Det ville gøre dem selvhjulpne længere tid og give dem den frihed, at de ikke er afhængige af, at vi skal komme og hjælpe dem op.

I det hele taget er RotoBed® smart på alle måder, også når man skal give benklæder og strømper på. Jeg kan se alle fordele ved den, både for beboere og personale, og jeg ville gerne have den over det hele. Alle med lidt problemer kunne have gavn af sådan en seng – og heldigvis har vi lige fået bevilget en mere.

9 spændende cases med RotoBed® halvautomatisk